بهترین مکان های دیدنی ایران و جهان:
- ایرانگردی
- جاذبه های گردشگری
جاهای دیدنی زاهدان | شهر جاذبههای حیرتآور
زاهدان شهری گرم و خشک است که در جنوبشرق کشور قرار دارد. این شهر مرکز استان سیستان بلوچستان و همچنین یکی از وسیعترین شهرهای کشور به حساب میآید. شاید جاهای دیدنی زاهدان، شهر ادویه و لباسهای رنگارنگ، کمتر شناخته شدهاند؛ اما با مروری بر جاذبههای این شهر، درمییابیم که دیدنیهای این منطقه نهتنها تماشایی، که حتی در نوع خود کمنظیرند! از بناهای باشکوه گرفته تا جاذبههای طبیعی که در جهان شهرت بسیار دارند را میتوانید در این شهر گرم و دوستداشتنی ببینید. در این مطلب از مجله گردشگری فلایتودی، جاهای دیدنی زاهدان را معرفی خواهیم کرد تا گوشهوکنار این منطقه را بهتر بشناسید و فرصت دیدن جاذبههای بیمثال آن را از دست ندهید.
نمایش
زاهدان کجاست؟
زاهدان شهری در شمال استان سیستان و بلوچستان است. این شهر را در گذشته با نام «دزآپ» میشناختند؛ اما این نام در دوره رضاشاه پهلوی تغییر کرد و «زاهدان» جایگزین آن شد. شهر مرزی زاهدان که از سمت شرق با دو کشور افغانستان و پاکستان همسایه است، فرهنگی غنی نیز دارد که از جمله این موارد، میتوان به رقص زیبای محلی و آدابورسوم مردم آن، بهویژه هنگام نوروز و عید قربان اشاره کرد. در ادامه، با جاهای دیدنی زاهدان بیشتر آشنا خواهید شد.
مناطق دیدنی زاهدان | از قدمت بقایای تاریخی تا شکوه بناهای جدید
جاهای دیدنی زاهدان تنوع بالایی دارند. در این شهر، انواع جاذبههای گردشگری، از اماکن طبیعی گرفته تا آثار تاریخی و مذهبی، مورد بازدید مسافران قرار میگیرند. از جمله این جاذبهها میتوان به آتشفشان فعال شهر، مسجد باشکوه آن، بناهای باستانی و بازارهای پرجنبوجوش اشاره کرد. هر جای دیدنی زاهدان، جذابیت خاص خود را دارد که ما در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت؛ ابتدا جاذبههای تاریخی و سپس بهترتیب جاهای دیدنی طبیعی و مذهبی زاهدان را معرفی خواهیم کرد. در آخر نیز نگاهی به بازارهای آن خواهیم انداخت.
جاذبههای تاریخی زاهدان | قلعهها و مسجدهای تاریخی
برخی اماکن تاریخی زاهدان قدمت بسیار بالایی دارند. نکته دیگری که در جاذبههای این شهر از جمله دیدنیهای تاریخی آن وجود دارد، تنوع است. بخشی از این تنوع بهدلیل سکونت یزدیها در منطقه و بخش دیگر آن نیز بهدلیل تنوع مذهبی مردم این شهر به وجود آمده است. در ادامه مطلب، قصد داریم موزهها، عمارتها، قلعهها و بقایای باستانی زاهدان را بیشتر بشناسیم.
آرامگاه هفتاد ملا | گورستانی عجیب و تماشایی
آرامگاه هفتاد ملا قبرستانی کم نظیر است؛ بهطوری که این جاذبه را میتوان یکی از خاصترین جاهای دیدنی زاهدان دانست. این آرامگاه در دل حفرهای درون کوه قرار دارد و در گذشته در ورودی آن ۲ ستون سنگی وجود داشتند که متاسفانه حالا تخریب شدهاند. درون این مکان تعداد زیادی قبر و یادبود وجود دارد که بهدلیل واقعشدن در حفره، از گزند آفتاب، باران و سایر عوامل طبیعی در امان مانده و شکل خود را حفظ کردهاند. بهنظر میرسد ساختار یادبود این قبرها، از مقبره کوروش کبیر الهام گرفته شده است.
قدمت این قبرستان تاریخی به حدود ۸۰۰ سال پیش بازمیگردد و دو داستان قدیمی درباره این قبرستان روایت میشوند. عدهای معتقدند این گورستان، محل خاکسپاری گروهی از موبدان زرتشتی است که پس از ورود اسلام، به این منطقه پناه آورده بودند. در روایت دیگر نیز به اجبار طبیعت اشاره میشود؛ بنا بر این روایت، این منطقه در معرض خطراتی مانند سیلاب و طغیان رودخانه قرار داشت. مردم محلی برای اینکه مزار عزیزانشان در امان باشد، مردگان خود را در مکانی مرتفع دفن میکردند.
- آدرس: شهرستان میرجاوه، منطقه لادیز، روستای روپس.
- هزینه بازدید: رایگان
آدرس آرامگاه هفتاد ملا روی نقشه گوگل
قلعه لادیز | نشانی از رونق روزهای دور
قلعه اربابی لادیز بقایای یک بنای تاریخی باشکوه است. هرچند امروزه بخش زیادی از آن تخریب شده، اما همین بقایا، نشان از اهمیت و عظمت این قلعه در روزگار گذشته دارند. این بنا روی تپهای بنا شده که از ۳ جهت به دره مشرف است و در ضلع جنوبی آن نیز رودخانهای جریان دارد. دره ضلع جنوبی قلعه که شیب کمتری دارد، در گذشته راه دسترسی و ورود به این مکان مهم بود.
قدمت این بنا به دوران ساسانیان میرسد. با توجه به ساختار قلعه و موقعیت جغرافیایی آن، بهنظر میرسد بنای اربابی لادیز جزو قلعههای دفاعی بوده است. البته بعدها خاندانی با نام فامیلی اربابی، در آن ساکن شدند و نام این قلعه نیز از همین ماجرا آمده است. این بنای تاریخی یکی از آثار ملی ایران محسوب میشود؛ اما متاسفانه آنطور که باید، مورد توجه و مرمت قرار نگرفته است.
- آدرس: میرجاوه، روستای لادیز.
موزه بزرگ زاهدان | فرصت تماشای تاریخ و فرهنگ جنوبشرق کشور
این موزه یکی از بهترین موزههای زاهدان و از بزرگترین موزههای ایران محسوب میشود. موزه بزرگ زاهدان که به آن موزه منطقهای جنوبشرق نیز میگویند، دارای بخشهای باستانشناسی، مردمشناسی، بومشناسی، حیاتوحش و لباسهای محلی است. در این جاذبه تماشایی، آثاری از سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی وجود دارند. برخی از این آثار متعلق به شهر سوخته سیستان و بلوچستان هستند. از معروفترین آثاری که در این موزه از آنها نگهداری میشود، میتوان به چشم مصنوعی اشاره کرد که در شهر سوخته از بقایای تاریخی اسکلت یک زن یافت شد.
موزه منطقهای جنوبشرق، یکی از مهمترین جاهای دیدنی زاهدان است و توصیه میکنیم اگر به این شهر جنوبی رفتید، حتما از موزه معروف آن بازدید کنید. این موزه در تمام روزهای هفته باز است؛ اما ساعت کاری آن در برخی تعطیلات رسمی، ممکن است تغییر کند. بهتر است در چنین ایامی، قبل از حرکت بهسمت موزه، با شماره موجود تماس بگیرید و ساعت دقیق را بپرسید.
- شماره تلفن: ۰۵۴۳۳۲۲۵۳۰۱
- قیمت بلیط برای گردشگران ایرانی: ۲۰٫۰۰۰ تومان.
- ساعت بازدید: جمعه از ساعت ۸ تا ۲۲ – شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۷ تا ۱۸
- آدرس: زاهدان، تقاطع خیابان آیتالله مطهری و امداد.
آدرس موزه بزرگ زاهدان روی نقشه گوگل
موزه پست و ارتباطات زاهدان | از تلگراف تا رادیو
موزه پست زاهدان در بنایی قدیمی با قدمتی حدود ۱۰۰ سال تاسیس شده است. این مکان که آن را در سال ۱۳۱۱ از خشت خام و آجر ساختند، قبلا اداره پست و تلگراف زاهدان بود و بعد از ۸۰ سال فعالیت، به موزه تبدیل شد. در این جاذبه، اشیای جالب و ارزشمندی به نمایش گذاشته شدهاند که از جمله آنها، میتوان به مهرهای کشفشده از شهر سوخته و تمبرهای قدیمی ایرانی و بینالمللی اشاره کرد.
جالب است بگوییم این مکان بهعنوان یکی از اولین مراکز رادیویی جنوبشرق نیز به حساب میآید. اداره پست و ارتباطات زاهدان پس از نصب یک فرستنده یک کیلوواتی، فعالیت رادیویی خود را آغاز کرد و پس از مدتی با نصب فرستنده ۱۰۰ کیلوواتی، برای مردم افغانستان، هندوستان و پاکستان نیز برنامههایی به زبانهای اردو و هندی میساخت و پخش میکرد.
- قیمت بلیط: ۱۰٫۰۰۰ تومان
- ساعت بازدید: هر روز از ساعت ۸ تا ۱۲ و ۱۶ تا ۲۰٫
- شماره تلفن: ۰۵۴۳۳۲۱۶۰۷۸
- آدرس: زاهدان، خیابان طالقانی، بنای قدیم پست.
خانه ایوبی | تلفیقی از معماری یزدی و بومی
در میان جاهای دیدنی زاهدان، تعدادی بنا وجود دارند که دارای سبک معماری یزدی هستند. خانه ایوبی نیز عمارتی زیبا به همین سبک معماری است و با عناصر بومی منطقه نیز ترکیب شده است. در بدو ورود به این بنای زیبا، به یک هشتی با سقفی گنبدی میرسید و پس از عبور از آن، به حیات عمارت ایوبی قدم خواهید گذاشت. دورتادور این حیاط، اتاقهای متعدد خانه ردیف شده و در وسط این حیاط مرکزی نیز یک حوض آب زیبا و چند نخل واقع شدهاند.
در سال ۱۳۱۱ فردی بهنام زعیم ایوبی که از وضع مالی خوبی برخوردار بود، ساخت این بنا را به استاد محمدعلی محمودی، معمار برجسته یزدی، سفارش داد و از او خواست خانهای بهسبک یزد و با بادگیرهای معروف این شهر، برایش بسازد. او تا آخر عمر در این عمارت زندگی کرد؛ اما اندکی پس از فوت او، این خانه متروکه شد. خانه ایوبی که حالا در فهرست آثار ملی ایران نیز ثبت شده است، بهدست سازمان میراث فرهنگی بازسازی شد. در حال حاضر نیز از این بنای زیبا بهعنوان کارگاه هنرهای سنتی استفاده میشود.
- آدرس: زاهدان، خیابان شریعتی.
کاروانسرای نصرتآباد | یادگاری از دوران صفوی
کاروانسرای نصرتآباد بنایی کهن است که قدمت آن به دوران صفوی بازمیگردد. ساختار این کاروانسرا قرینه و بهشکل مربع است؛ به این صورت که در هر ضلع حیاط مرکزی مربعشکل آن، ۱۵ اتاق و ۲۳ طاقنما قرار گرفتهاند. کاروانسرا رویهمرفته ۶۰ حجره دارد؛ همچنین با مصالحی مانند خشت و گل و با تزییناتی ساده و مختصر، طراحی و ساخته شده و یکی از آثار ملی ایران به حساب میآید؛ اما متاسفانه در گذر زمان، بخش زیادی از آن آسیب دیده و مرمت نشده است.
- آدرس: ۴ کیلومتری شمالغرب نصرتآباد.
- هزینه بازدید: رایگان
خانه شمس | عمارت زیبای پهلوی
خانه شمس یکی دیگر از جاهای دیدنی زاهدان است که سبک معماری یزدی دارد. این عمارت که از دوران پهلوی به جا مانده، دارای فضاهای معماری سنتی از جمله هشتی، مطبخ و طاقنماهای هلالی است. مصالح اصلی بنای خانه نیز خشت، گل و آجر هستند. این خانه که در سالهای گذشته متروکه شده بود، توسط سازمان میراث فرهنگی خریداری شد و مورد مرمت قرار گرفت. عمارت زیبای شمس اکنون در تملک این سازمان قرار دارد و به پژوهشکده مرمتسازی و باستانشناسی تبدیل شده؛ همچنین در فهرست آثار ملی ایران نیز قرار گرفته است.
- آدرس: زاهدان، خیابان شریعتی، روبهروی خانه زعیم.
جاذبههای طبیعی زاهدان | از کوه درخشان تا کوه آتشفشان
با اینکه زاهدان به گرما و خشکبودن معروف است، اما جاذبههای طبیعی متعددی نیز دارد. در همین شهر خشک، جاهای سرسبز و مناطق پرآبی هم وجود دارند که جز شمار اندکی، باقی آنها شناخته نشدهاند. در ادامه این بخش، با دیدنیهای طبیعی زاهدان از جمله روستاهای خوشآبوهوای آن و همچنین جاذبههایی مانند کوههای بلند و غارهای باستانی آشنا خواهیم شد.
روستای لادیز | مجموعهای از جاذبههای تماشایی
روستای لادیز یکی از جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان است که بهواسطه مناطق مهمی که در دل و اطراف خود دارد، مورد بازدید طبیعتدوستان قرار میگیرد. از جمله این مکانهای مهم، میتوان به رودخانههای فصلی، غار لادیز و همچنین کوه تفتان اشاره کرد. این روستا قدمت بالایی ندارد و در گذشته، یکی از ییلاقهای عشایر بلوچ بود؛ اما در طی سالهای گذشته، به محل سکونت دائمی این مردم تبدیل شده است.
ساکنین لادیز اکثرا از قشر میانسال هستند و از زیورآلات و پوشاک رنگارنگ محلی استفاده میکنند. صنایعدستی این روستا شامل محصولات سوزندوزی، گلیمبافی و قالیبافی است که بهدست همین مردم ساخته و فروخته میشود. اگر از لادیز دیدن کردید، توصیه میکنیم حتما غذاهای محلی این منطقه مانند تباهگ، کباب تنورچه و شیلانچ را امتحان کنید. بهترین زمان برای دیدن این روستا، پاییز، زمستان و همینطور اوایل بهار است.
- آدرس: ۱۰۰ کیلومتری از زاهدان، ۲۵ کیلومتری شهرستان میرجاوه، روستای لادیز.
غار لادیز | گواهی بر یک تمدن کهن
غار طبیعی لادیز جایی است که در تمام سال، از دیوارهها و سقف آن نمنم آب جاری میشود. صدای این جریان اندک، اما مداوم آب، در غار میپیچد و به گوش میرسد. غار لادیز بیش از ۵ متر ارتفاع و ۱۵ متر طول دارد و میتوان در محیط آن به قدمزدن مشغول شد و از فضایی بکر و طبیعی لذت برد.
این غار قدمتی بسیار طولانی دارد. طی بررسیهایی که گروهی از متخصصان دانشگاه گاریهیوم در این منطقه انجام دادهاند، آثاری از دوران تاریخی پارینهسنگی در آنجا یافت شده است. باستانشناسان این پروژه، آثار و تمدن یافتهشده در این منطقه را فرهنگ لادیزیان نامیدهاند. بنا بر نتایج این تحقیقات، در دوران پارینهسنگی که چیزی حدود ۸۰ تا ۱۰۰ هزار سال قبل بود، جنوبشرقی ایران، زیستگاه انسانها بوده است.
- آدرس: شهرستان میرجاوه، دهکده لادیز.
آدرس غار لادیز روی نقشه گوگل
کوه تفتان | یک آتشفشان خفته
کوه تفتان بلندترین قله استان سیستان و بلوچستان و یکی از مهمترین جاهای دیدنی زاهدان محسوب میشود. رشتهکوه تفتان دارای ۴ قله است که طول بلندترین آنها به ۳۹۴۱ متر میرسد و صعود به آن فقط از ورزشکاران حرفهای برمیآید. ۳ مورد از قلههای این رشتهکوه آتشفشانی هستند که هرچند آخرین فوران آنها در حدود ۶۹۰۰ سال پیش روی داده است، اما همچنان از دهانه آنها دود و گوگرد بیرون میآید. از دلایل دیگر اهمیت این کوهها، وجود معادنی مانند طلا، مس، تیتانیوم و… است. در مناطق اطراف تفتان نیز انواع چشمههای آب معدنی از دل زمین میجوشند.
- آدرس: ۵۰ کیلومتری شمالشرقی شهرستان خاش.
آدرس کوه تفتان روی نقشه گوگل
روستای تمین | کندوان زاهدان
روستای تمین در کوهپایه تفتان واقع شده و میان دیدنی های زاهدان، به سرسبزی و خاک حاصلخیزش معروف است. البته این روستای سرسبز، جاذبههای طبیعی مهم دیگری نیز دارد. در تمین یک چشمه آب معدنی آشامیدنی وجود دارد که تنها منبع آب این روستاست و در حاصلخیزی منطقه، نقش بسیار مهمی دارد.
یکی از دیدنیهای کمنظیر این روستا، معماری صخرهای آن است. طبق شواهد باستانی بهدستآمده از این منطقه، قدمت این خانهها به دوران ساسانی بازمیگردد. خانهها در ۴ قسمت در دل صخره حفر شدهاند و دارای ستون و سقفهای گنبدی هستند؛ این معماری، چیزی شبیه به روستای کندوان است.
- آدرس: زاهدان، ۶۵ کیلومتری جنوبغرب میرجاوه.
آدرس روستای تمین روی نقشه گوگل
تالاب هامون | دریاچهای کهن در خطر نابودی
دریاچه هامون نیز یکی دیگر از شناختهشدهترین دیدنی های زاهدان و البته از جاهای دیدنی زابل است. این دریاچه از نظر وسعت، پس از دریای خزر و ارومیه، رتبه سوم را در ایران دارد و هفتمین تالاب بزرگ جهان محسوب میشود. هامون دارای ۳ قسمت است که با بارش باران و ورود آب از رودخانه هیرمند، پرآب میشوند و به هم میپیوندند. این تالاب ارزشمند که حتی نام آن در شاهنامه و اوستا نیز آمده است، در حال حاضر، دچار بحرانی جدی است. ایجاد سد روی رودهایی که به هامون میریختند، آبیاریهای غیر اصولی و عواملی از این دست، باعث شدهاند این دریاچه دچار خشکسالی شدیدی شود.
- آدرس: استان سیستان و بلوچستان، زابل.
- هزینه بازدید: رایگان
آدرس تالاب هامون روی نقشه گوگل
کوه لوچو | کوهی با هیبتی درخشان
کوه لوچو یکی از جاهای دیدنی زاهدان است که نظیر آن را در کمتر جایی میشود دید. این کوه حدود ۲۷۸۵ متر ارتفاع دارد و از جنس گرانیت است. این ویژگی باعث میشود که کوه، هنگام غروب آفتاب یا زیر نور مهتاب بدرخشد. کوه لوچو در واقع یکی از بلندترین کوههای زاهدان محسوب میشود و بهدلیل واقعشدن در جایی دور از شهر، بسیار بکر باقی مانده است.
از تفریحات رایج این منطقه، کوهنوردی است و همین امر، ورزشکاران حرفهای را به کوه لوچو میکشاند. این جای دیدنی زاهدان، هوایی صاف و آسمانی بدون آلودگی نوری دارد و معمولا مورد توجه منجمان و عکاسهای نجومی نیز قرار میگیرد. اواخر تابستان، فصل پاییز و اوایل بهار، برای گشتوگذار در این منطقه ایدهآل هستند.
- آدرس: زاهدان، جنوب شهر.
آدرس کوه لوچو روی نقشه گوگل
جاذبههای مذهبی زاهدان | از تاریخیترینها تا باشکوهترینها
بخش قابل توجهی از جاهای دیدنی زاهدان، اماکن مذهبی آن هستند. هر یک از این بناها بهنوعی ارزشمندند؛ شما از قدیمیترین اماکن مذهبی گرفته تا مدرن و باشکوهترین آنها را میتوانید در زاهدان ببینید. در ادامه، برخی از مهمترین اماکن مذهبی این شهر را مرور خواهیم کرد.
مسجد تاریخی زرنج | بقایای مسجدی با بیش از ۱۰۰۰ سال قدمت
مسجد تاریخی زرنج در اوایل تمدن اسلامی، یعنی در قرن اول و دوم بعد از اسلام ساخته شد. حاکم آن زمان، این مسجد را با هدف آموزش تعالیم دینی و مذهبی بنا کرده بود. در نوشتههای تاریخی آمده است که مسجد، دو مناره داشت که یکی از این منارهها، قدیمی و دیگری پوشیده از مس بود. امروزه این مسجد تاریخی تا حد زیادی تخریب شده و فقط بقایایی از آن باقی مانده؛ اما همچنان نزد مردم زاهدان بسیار مهم و مقدس است و از مهمترین جاهای دیدنی زاهدان به شمار میرود.
- آدرس: زاهدان، بلوار بلوچستان.
- هزینه بازدید: رایگان
حسینیه یزدیها | اولین حسینیه زاهدان
حسینیه یزدیها یکی دیگر از جاهای دیدنی زاهدان به حساب میآید که بهسبک معماری یزدی ساخته شده است. این بنا را در سال ۱۳۱۲، ۳ معمار یزدی در شهر زاهدان ساختند. در واقع، این مکان بهعنوان اولین و قدیمیترین حسینیه شهر زاهدان نیز محسوب میشود. حسینیه یزدیها دارای قسمتهای مختلفی از جمله صحن بزرگ عزاداری، سردخانه، آشپزخانه و حیاط است.
از جمله مهمترین مراسمی که در این حسینیه برگزار میشود، مراسم و عزاداریهای مربوط به ایام محرم هستند. این مراسم از روز اول محرم با سخنرانی و عزاداری در حسینیه آغاز میشوند و از روز پنجم به بعد، با دستهروی در خیابانهای شهر ادامه مییابند. اوج این عزاداریها نیز در ایام تاسوعا و عاشورا و همچنین شام غریبان است.
- آدرس: زاهدان، بافت قدیمی شهر.
مسجد جامع مکی | تجمع شکوه، عظمت و زیبایی
مسجد مکی زاهدان که آن را با نام مسجد جامع مکی نیز میشناسند، یکی از بزرگترین مساجد جهان اسلام و همچنین بزرگترین مسجد اهل سنت محسوب میشود. این مسجد تماشایی در کنار اهمیت ویژه مذهبی، یکی از مهمترین جاهای دیدنی زاهدان نیز به شمار میرود. نمای بیرونی مسجد، شباهت زیادی به مسجد سلطان احمد ترکیه دارد؛ اما معماری داخلی آن به مسجدالنبی مدینه شبیه است.
این جاذبه مذهبی دارای ۴ مناره ۳۷ متری در ۴ کنج خود است که البته ۲ عدد از آنها را بعدها و طی عملیات توسعه مسجد به آن اضافه کردهاند. مسجد مکی در سال ۱۳۵۳ با زیربنای ۶۰۰ متر بنا شد؛ اما با توجه به افزایش حضور مردم، لازم دیدند که آن را گسترش دهند. یکی از نکات جالبی که درباره ساخت و توسعه این مسجد باشکوه وجود دارد، این است که در ساخت آن از نهادهای دولتی کمک مالی دریافت نشده است؛ چراکه مردم معتقد بودند محل نماز و عبادت را مردم نمازگزار منطقه باید بنا کنند.
- آدرس: زاهدان، خیابان خیام.
- هزینه بازدید: رایگان
آدرس مسجد جامع مکی روی نقشه گوگل
مسجد فیضالرحمان | زیبایی در اوج سادگی
این مسجد زاهدان، بنایی ساده و در عین حال، زیبا و آرامشبخش دارد. تزیینات آن نیز جزئیات کمی دارند؛ اما بسیار زیبا هستند. طاقهای زیبا و ترکیب دو رنگ طلایی و آبی در فضای داخلی، این مسجد را بسیار دیدنی کرده است. این بنا در دوران پهلوی بهدستور کدخدا فیضالله ساخته شد؛ از این رو، مسجد را به احترام او، فیضالرحمان نامیدند. این مسجد قدیمی، در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته، اما متاسفانه مورد بازسازی و مرمت قرار نگرفته است. در حال حاضر نیز بخشهایی از مسجد آسیب دیدهاند؛ اما همچنان این جاذبه را میتوان بهعنوان جاذبهای مذهبی و ارزشمند در زاهدان به حساب آورد.
- آدرس: زاهدان، خیابان مجدیه.
- هزینه بازدید: رایگان
بازارهای زاهدان | جایی برای لمس فرهنگ و زندگی روزمره شهر
بازارها از محبوبترین جاهای دیدنی زاهدان هستند؛ بهطوری که مردم حتی از استانهای مجاور نیز برای خریدهای مهم و کلان خود به این شهر میآیند. قیمت مناسب و تنوع کالاهای این بازارها، از دلایل این شهرت و محبوبیت هستند. در ادامه، ۲ مورد از مهمترین بازارهای این شهر را معرفی میکنیم.
بازار رسولی زاهدان | بازاری با تنوع بینظیر کالاها
بازار رسولی زاهدان، جایی است که هر چه بخواهید، در آن پیدا میکنید؛ از ادویهجات معروف زاهدان و میوههای گرمسیری گرفته تا صنایعدستی و لباسهای سنتی. حتی در بخشی از بازار، لوازم خانه، اسباببازی و ابزارآلات نیز پیدا خواهید کرد. بازار رسولی یکی از بهترین جاهای زاهدان برای خرید سوغاتی و از پرجنبوجوشترین جاهای دیدنی زاهدان است.
این بازار در دو سمت یک خیابان برپا میشود؛ به همین دلیل، ساکنین زاهدان آن را بهنام چهارراه رسولی نیز میشناسند. برای رفاه حال گردشگران و بازاریها، در این مکان امکاناتی مانند اغذیهفروشی، سرویس بهداشتی، مسجد و کیوسک نظامی نیز وجود دارد. این بازار هر روز هفته تشکیل میشود؛ اما در روزهای شهادت یا تعطیلات رسمی، ممکن است ساعت فعالیت آن کمی فرق کند.
- ساعت فعالیت: از ساعت ۹ صبح تا ۲۱ شب.
- آدرس: زاهدان، تقاطع جامی و مولوی حسینبر.
بازارچه تاریخی سرپوشیده | بازار کهن رنگارنگ
بازار تاریخی سرپوشیده زاهدان، یک بنای ۱۰۰ ساله خشتی است که کاملا متناسب با آبوهوای منطقه ساخته شده و وقتی وارد آن میشوید، خنکی و تفاوت دما را احساس خواهید کرد. این بازار همانند بسیاری از بناهای سنتی این منطقه، دارای سقف گنبدی است. بازار تاریخی زاهدان دارای ۳۵ حجره است و در آن، انواع لوازم به فروش میرسند. از طرفی هم، این بازارچه با توجه به قدمت تاریخی و تنوع محصولاتش، بهعنوان یکی از محبوبترین جاهای دیدنی زاهدان نزد گردشگران به حساب میآید؛ چراکه همزمان با حضور در یک بنای تاریخی، به خرید سوغاتی نیز مشغول میشوند.
- ساعت کار: هر روز از ساعت ۸ تا ۲۰٫
- آدرس: زاهدان، خیابان امام خمینی، حدفاصل آزادی و طالقانی.
سفر به زاهدان و گشتی بینظیر در شهر ناشناختهها
در این مطلب، جاهای دیدنی زاهدان را مرور کردیم؛ جاذبههایی که بسیاری از آنها شناختهشده نیستند؛ اما بسیار ارزشمند و لایق دیدهشدن هستند. این جاذبهها از جنبههای مختلف مانند تنوع، قدمت، زیبایی و کمنظیربودن بسیار مهم تلقی میشوند. در زاهدان میتوانید در کوهپایههای کوه تفتان به گشتوگذار بروید، سری به معماریهای باستانی روستای تمین بزنید، از باشکوهترین مسجد منطقه دیدن و در نهایت در بازارهایی رنگارنگ، سوغاتیهای خود را تهیه کنید. امیدواریم این مطلب بتواند در برنامهریزی یک سفر خوب، به شما کمک کند.
برای ما بنویسید که کدامیک از این جاهای دیدنی، توجه شما را بیشتر جلب کرد و اگر به زاهدان سفر کنید، اولین جاذبهای که از آن دیدن میکنید کجا خواهد بود؟
سوالات متداول درباره جاهای دیدنی زاهدان
سوغات زاهدان چه چیزی است؟
معروفترین سوغات زاهدان، ادویه و انبه هستند. در کنار اینها، مواردی مانند شیرینی لندو، کلوچه خرمایی، کشک زرد و نان محلی نیز مورد توجه مسافران قرار میگیرند.
صنایعدستی زاهدان چه چیزهایی هستند؟
مهمترین صنایعدستی زاهدان، مواردی مانند محصولات حصیربافی بلوچی، پارچههای بلوچی، سوزندوزی، صدف و مرواریدکاری و… هستند.
غذاهای محلی زاهدان چه هستند؟
تعدادی از غذاهای محلی زاهدان عبارتند از آبگوشت زابلی، اوجیزک، تنورچه، کشک زرد و دوغبرک.
مشهورترین جاهای دیدنی زاهدان چههستند؟
در میان جاذبههای زاهدان، کوه تفتان، دریاچه هامون و مسجد جامع مکی از شهرت زیادی برخوردارند. البته این شهر، جاهای دیدنی زیادی دارد که آنطور که باید، دیده و شناخته نشدهاند.
بهترین زمان برای سفر به زاهدان چه فصلی است؟
با توجه به تابستانهای داغ و زمستانهای سرد این شهر، بهترین زمان برای سفر به زاهدان، پاییز و اوایل بهار است.
آیا زاهدان فرودگاه دارد؟
بله، زاهدان دارای یک فرودگاه بینالمللی بهنام فرودگاه شهدای زاهدان است.
آیا با قطار میتوان به زاهدان سفر کرد؟
بله، زاهدان خط راهآهن دارد و میتوانید با قطار به این شهر سفر کنید.
مقالات مرتبطبیشتر از همین نویسنده
دانستنی های سفر
توریستی ترین شهرهای آلمان | از برلین تا شورین
راهنمای سفر
سفر به کردستان | از دریاچه زریوار تا اورامان
جاذبه های رشت
میدان شهرداری رشت | از سن پترزبورگ تا گیلان!
داغترینها
راهنمای سفر به زاهدان | از کوه تفتان تا مسجد مکی
آشنایی با واحد پول کشورها | از آسیا تا آمریکای جنوبی
جشن کریسمس ۲۰۲۵ چه روزی است؟
جاهای دیدنی اصفهان | تماشای شاهکارهای معماری ایرانی
Block title
– Advertisement –
محبوبترین ها
آشنایی با واحد پول کشورها | از آسیا تا آمریکای جنوبی
نقشه مترو تهران ۱۴۰۳ + جدیدترین آپدیت خطوط مترو و ایستگاه…
ارز مسافرتی چیست؟ شرایط دریافت ارز مسافرتی در سال ۱۴۰۳
جاهای دیدنی اصفهان | تماشای شاهکارهای معماری ایرانی
منبع: https://www.flytoday.ir/